sâmbătă, 18 aprilie 2015

Budinca din paste si branza



INGREDIENTE
300 gr.paste vermicelli
400 gr. branza dulce sau putin sarata
6 oua
8 linguri zahar (170 gr. zahar)
200 ml lapte
70 gr. unt
100 gr. stafide
esenta vanilie


Stafidele se tin in apa calda 10-15 min. pt. hidratare apoi se scurg bine . Se rade branza . Se pun pastele in apa fiarta si se lasa 4 min. apoi se scurg.


Se pun pastele intr-un vas mare peste care se adauga laptele rece, untul moale ,branza si stafidele..

Se separa 5 oua , galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar 4-5 min. pana isi schimba culoarea si isi tripleaza volumul . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (pana cand sta pe paleta) dupa care se aduga zahar treptat (5 linguri ) . Mixati 3-4 minute dupa fiecare lingura de zahar . Galbenusurile se adauga peste compozitia de paste , apoi se adauga albusurile amestecand usor in compozitie .

 

In tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt se toarna compozitia si se pune deasupra un ou batut si bucatele unt din loc in loc (15 gr.) . Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa 40 minute .
  Se poate folosi orice tip de branza mai grasa .
dimensiune tava - 24x26cm
 sau D=28cm (tava rotunda)

3 comentarii: