luni, 13 iulie 2015

Mini tarte cu fructe si crema de vanilie



Ingrediente :
240 gr. faina
100 gr. unt 82% grasime
70 ml.lapte
20 gr. amidon
2 galbenusuri
25 gr.zahar
1 praf de sare

Crema :
350 ml. lapte
2 galbenusuri
80 gr. zahar
30 gr. amidon
1 fiola esenta vanilie

250 gr. cirese
25 gr. zahar
un praf de ghimbir macinat
4 gr.gelatina (1 lingurita cu varf)



Intr-un vas punem faina, sarea, zaharul  ,untul rece pe care il amestecam repede cu varful degetelor pana obtinem un aluat sfaramicios. Incorporam galbenusul in aluat si apoi adaugam laptele - framantam cateva minute. Punem aluatul in folie alimentara la frigider pentru 30 de minute.


Dupa ce scoatem aluatul de la rece il impartim in 12 bucati apoi imbracam fiecare forma cu coca, o presam cu ajutorul degtelor si taiem cu un cutit excesul de coca , intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si punem deasupra o buatica de hartie de copt peste care asezam cateva boabe de orez (sau 2-3 boabe de fasole).


Dupa ce am imbracat toate formele le introducem pentru 10 min. la frigider.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si punem tartele pe o tava pentru 15 de min. dupa care scoatem hartia pusa deasupra si orezul si mai lasam in cuptor inca 5 minute. Cand sunt gata scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca


Crema :
Se pun galbenusurile, vanilia si zaharul intr-un vas si mixam aprox.3 min., apoi adaugam amidonul si mai mixam 2-3 minute, turnam laptele cald peste si punem compozitia pe foc mic, amestecam pana se ingroasa crema -maximum 5 minute.
Lasam crema sa se raceasca, amestecam din cand in cand .


Hidratam gelatina in 25 ml.apa pentru 5 minute
Punem intr-un vas pe foc ciresele, zaharul, praful de ghimbir si 1 lingura de apa si fierbem ciresele 3-4 minute cat sa se inmoaie putin si sa lase sirop.
Luam vasul se pe foc , lasam 2-3 minute sa se raceasca si apoi punem 2-3 linguri din siropul de cirese si le amestecam bine cu gelatina . Punem peste cirese si lasam sa se raceasca  -lasam in frigider 25 de minute cat sa se inchege putin siropul.


Punem 3 cirese in tarta/cosulet si peste adaugam crema de vanilie si deasupra 3 cirese si 1 lingura de sirop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu