vineri, 3 iulie 2015

Prajitura cu cirese si crema de branza mascarpone



Ingrediente :
5 oua
180 gr; zahar
240 gr.faina
80 gr. unt
100 gr. samantana dulce lichida
40 ml.sirop de cirese
1 lingurita praf de copt
un praf de sare

250 gr. cirese
1-2 linguri zahar
1 lingura apa sau sirop din dulceata cirese
un praf de ghimbir

300 gr. branza mascarpone
100 gr. zahar
20 ml. samntana dulce lichida
2 oua mari
20 gr. faina
1 fiola esenta rom


Curatam ciresele( scoatem samburii) si le punem intr-un vas pe foc, adaugam si 1-2 linguri zahar, un praf de ghimbir pudra si 1 lingura apa sau sirop din dulceata de cirese .Fierbem la foc mic 3 minute cat sa se inmoaie  - obtinem siropul de cirese -apoximativ 40 ml.
Topim untul intr-un vas, la foc mic si apoi il lasam sa se raceasca.
Punem ouale intr-un vas impreuna cu zaharul si un praf de sare si mixam pentru 4 minute.
Adaugam untul rece peste crema de oua si continuam sa mixam, adaugam samantana si mixam .
Cernem faina si praful de copt si adaugam in reprize in compozitie, punem si siropul de cirese.


Tapetam o tava cu hartie de copt si ungem cu ulei sau unt . Punem compozitia si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-17 minuute.
Mixam cele 2 oua impreuna cu zaharul pentru 3 minute, adaugam si branza mascarpone si omogenizam, punem si smantana lichida si esenta, cernem faina si mixam cateva secunde.
Scoatem tava dupa 15 minute (blatul trebuie sa fie inchegat) punem ciresele si peste turnam crema de branza . Introducem tava in cupotor pentru inca 25 de minute .
Dupa cele 25 minute se scoate tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu