miercuri, 1 iulie 2015

Strudel cu mere si migdale



Ingrediente :
200 gr. foietaj
2 mere mari (350 gr. mar ras)
50 gr. zahar
3 linguri faina de migdale
2 linguri zeama de lamaie
1/2 lingurita scortisoara
3/4 lingurita ghimbir ras
1 galbenus
1 lingura smantana lichida sau lapte

2 linguri fulgi de migdale

Decongelam foietajul si il  intindem putin cu mana.




Curatam si radem merele, le stropim cu zeama de lamaie si le punem impreuna cu zaharul pentru 5 minute, adaugam  ghimbirul si scortisoara - amestecam sa nu se lipeasca.
Lasam marul sa se raceasca si apoi il amestecam cu faina de migdale
Intindem compozitia peste aluat, rulam si inchidem bine marginile( folosim putina faina).
Batem galbenusul cu smantana si ungem ruloul.
Decoram cu fulgii de migdale ( ii apasam usor in aluat, pe 2-4 randuri)
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu