Ingrediente
100 gr.unt
260 gr.faina
1 galbenus
70 ml. smantana lichida 30% sau lapte
200 gr curmale
8 sau 10 smochine
40 gr.stafide
80 gr.nuci tocate – o canuta
2-3 linguri migdale sau nuci macinate-absorb
din umezeala fructelor
Aluatul = untul rece se taie cubulete
si se amesteca cu faina in care se pune un praf de sare, se freaca untul si
faina cu varful degetelor pana se incorporeaza , in aluatul sfaramicios se pun
smantana, apa si galbenusul. Amestecati 3 minute, daca mai e nevoie de lichid
mai adaugati 2 sau 3 linguri de lapte iar cand arata ca o coca nelipicioasa
dar moale se pune ln folie si se tine la frigider 30 -40 minute sau la
congelator 15 min. timp in care facem umplutura. Aceasta este usor de facut, dureaza
mai mult modelarea biscuitilor.
Fructele uscate se tin in apa calda
10-15 minute apoi se scurg bine, se curata (de samburi si codite) si se blendeaza , pasta de fructe obtinuta se amesteca cu nuca
tocata si migdalele macinate. Nuca se taie marunt sau se macina, dupa preferinta. Compozitia obtinuta se imparte in 28- 30 bilute.
Aluatul se imparte la fel
dupa care se incepe asamblarea cu rabdare, se aplatizeaza cu degetele coca, se
pune in mijloc compozitia ,se inchide si se
preseaza .
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade .Dupa 15-20 de minute se intorc si se mai lasa alte 10 min.(in functie de cuptor).
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade .Dupa 15-20 de minute se intorc si se mai lasa alte 10 min.(in functie de cuptor).
arata foarte bine si nu este chiar asa greu de facut
RăspundețiȘtergere