300 gr.faina
100 gr.unt
90-100ml. smantana lichida 30% grasime
1 lingurita praf de copt si un praf de
sare
Umplutura = 250 gr. rahat (sau gem), 2 linguri arahide macinate sau nuca
Se amesteca praful de copt cu
faina si sarea, se taie untul rece in cubulete si se amesteca cu varful
degetelor cateva minute, in aluatul sfaramicios pun smantana, amestec 3 minute,
daca mai e nevoie de lichid mai adaugati 1-2 linguri de smantana (depinde cat absoarbe
faina) iar cand arata ca o coca nelipicioasa dar moale se pune ln folie si se
tine la frigider 30 -40 minute sau 15 min.la congelator.
Apoi se imparte coca in 4 sau 5
bucati pe care le intindem pe rand, facem un patrat din care se taie
triunghiuri medii (dupa preferinta) puneti compozitia la baza si rulati spre
varf, le puteti rostogoli prin arahide sau nuca macinata.
Le puneti in tava aragazului in
cuptorul incins la 180 de grade, sunt gata in apoximativ 20 de minute.(in
functie de cuptor).
Dupa ce se racesc pudram cu zahar.
Este un desert clasic si foarte usor
de preparat ( in jur de 60 de min.) sunt foarte fragede si nu e nevoie de
untura pentru a iesi astfel, smantana dulce le da un gust bun, le puteti savura
dimineata la o cafea .
Pofta buna.
arata foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergeremie dor de niste cornulete facute de mama acasa :D
RăspundețiȘtergere