Ingrediente :
2 mango coapte
2 linguri zeama lamaie
6 linguri dulceata capsune
3 linguri faina migdale
Blat
1 ou
4 galbenusuri
9 linguri faina
4 linguri lapte
4 linguri ulei
4 linguri zahar brun/alb
1 lingurita praf de copt
4 albusuri
un praf de sare
120 gr. zahar
4 linguri faina migdale
Curatam si taiem cubulete cele 2 mango ( se tin intr-o punga 3-5 zile pana se coc) , stropim cu 2 linguri zeama de lamaie si blendam/ tocam.
Amestecam dulceata de capsune cu migdalele.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul intr-un vas si mixam 3-4 minute, apoi adaugam si uleiul si mixam inca 2 minute.
Cernem impreuna faina si praful de copt si se adauga in reprize in crema de oua alternativ cu laptele si omogenizam.
Tapetam tava (22x24cm) cu hartie de copt , punem compozitia si o lasam in cuptor pentru 10 minute sa se inchege putin.
Batem albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa stea pe paleta mixerului apoi adaugam treptat zaharul, cate o lingurita, mixam dupa fiecare lingurita(1-2 minute). Dupa ce am inglobat toata cantitatea de zahar cernem faina de migdale si amestecam usor de sus in jos pana incorporam toata faina.
Scoatem tava cu blatul (dupa 8-10 minute), punem dulceata de capsune pe toate suprafata blatului (strat1) , apoi piureul de mango(strat 2) iar la sfarsit intindem bezeaua cu migdale(strat 3).
O lasam la cuptor inca 25 de minute pana cand bezeaua devine aurie.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu