joi, 21 mai 2015

Biscuiti cu faina de ovaz si gem




Ingrediente :
120 gr. faina de ovaz
90 gr. faina neagra grau
2 linguri seminte de in macinat
2 linguri faina migdale
75 gr. zahar brun
80 gr. unt
2 linguri ulei masline
1 ou
esenta vanilie
un praf de sare
1/2 lingurita praf de copt

2 linguri de gem (eu am folosit de curmale)
20 gr. migdale feliate sau fulgi

Punem intr-un vas faina de ovaz, faina neagra, migdalele , inul macinat, sarea si praful de copt si amestecam bine cu o lingura.

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul aprox. 5 minute, dupa care adaugam uleiul si  oul - mai mixam pana se obtine o compozitie omogena pe care o punem peste amestecul de faina, incorporam bine si framantam cateva minute. Punem coca intr-o folie alimentara la frigider pentru 30 de minute.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.


Formam biscuitii cu ajutorul unei linguri. apasam cu degetul In mijlocul fiecarui biscuit unde punem gemul si feliile de migdale.



Punem biscuitii ( in jur de 15-18 bucati) in tava aragazului tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand sunt gata ii punem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca.
Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu