miercuri, 27 mai 2015

Fursecuri cu migdale



Ingrediente :
100 gr. faina de migdale
100 gr. faina pentru prajituri
90 gr.unt (temperatura camerei)
60 gr.zahar brun
1 galbenus
un praf de sare

1 mango - optional

Punem untul moale si zaharul intr-un vas si mixam pentru aprox.4 minute pana obtinem o pasta pufoasa apoi adaugam si galbenusul si mai mixam 2 minute pana avem o crema spumoasa.
Cernem faina, sarea si migdalele si la adaugam peste compozitia de unt, amestecam cu o lingura si apoi framantam pentru cateva minute. Infasuram coca intr-o folie alimentara si o punem in congelator 15 minute sau 30min. la frigider.
Incalzim cuptorul la 170 grade.
Scoatem coca de la rece si modelam circa 12 - 14 biscuiti.
Tapetam  tava in care punem biscuitii cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 12-14 minute, in functie de cuptor, avem grija sa nu se arda pentru ca se rumenesc foarte repede. Daca va plac fursecurile mai crocante le mai lasati 4 minute in cuptor dar cu focul inchis.
Cand sunt gata scoatem tava si lasam sa se raceasca in tava cateva minute apoi ii punem pe un platou.



Sunt foarte bune cu pasta de mango.
Curatam un mango foarte copt, ( daca nu e copt il putem lasa 2 zile intr-o punga la temperatura camerei )  taiem mango in bucatele si il punem in blender/tocator , piureul obtinut il amestecam cu 1-2 linguri zahar pudra vanilat ( dupa gust) si il punem intr-o vas la foc mic pentru 3 minute.


Lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider sa se inchege putin.
Punem mango pe biscuiti .Savurati cu prietenii !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu