luni, 18 mai 2015

Prajitura cu ness si nuca de cocos



Ingrediente
1 pachet 800 gr. aluat foietaj 

Blatul din nuca de cocos :
4 albusuri
150 gr. zahar
100 gr.nuca de cocos

Crema
4 galbenusuri
100 gr. zahar
500 ml.lapte
30 gr.faina
3 -4 lingurite ness (cafea solubila)
vanilie sau un pastaie vanilie
140 ml. smantana dulce 30% grasime
40 gr. zahar pudra

Crema - mixam galbenursurile impreuna cu zaharul - cateva minute, apoi adugam faina si nessul .Amestecam cu o lingura si mai mixam cateva minute. Incalzim laptele pana ajunge la punctul de fierbere. Punem vanilia (sau pastaia) in lapte  si apoi il turnam usor ( in timp ce mixam la viteza mica) peste compozitia de oua. Punem vasul pe foc si amestecam timp de maximum 10 minute. Lasam crema sa se raceasca.
Batem smantana (aceasta trebuie sa fie foarte rece) cu 40 gr. zahar pudra vanilat pana obtinem frisca. Frisca obtinuta se incorporeaza in crema rece .


Blatul din nuca de cocos :
Se bat albusurile cu un praf de sare cateva minute, se adauga zahar treptat ,  mixam (15-20 min.) pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste bezea se aduga cele 100 grame nuca cocos treptat- se amesteca usor cu o spatula .
Tapetam cu hartie de copt tava , punem compozitia in tava care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade (se lasa maximum 20 de minute ). Dupa ce oprim focul se mai lasa 5 minute in cuptor. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.


Cele 2 foi de foietaj se coc pe rand .Punem aluatul pe hartia de copt in tava aragazului , intepam aluatul din loc in loc cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. 


Montaj prajitura
Pe o tava se intinde folia alimentara . Se aseaza  o foaie de foietaj  apoi peste aceasta se intinde un strat de crema (1/2 din crema) , peste se pune blatul de cocos , apoi iarasi un nou strat de crema (restul ramas) iar la final a doua foaie de foietaj . Se sigileaza prajitura obtinuta in folie alimentara iar apoi se aseaza un tocator lemn peste prajitura + o greutate peste acesta .
Se lasa 8 ore in compresie la frigider .

Pofta buna !



2 comentarii: