vineri, 8 mai 2015

Fursecuri umplute cu smochine



Ingrediente :
260 gr. faina
100 gr.unt rece
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1- 2 linguri zahar pudra vanilat
1 ou si un galbenus
4-5 linguri de lapte
coaja de la 1 lamaie

Umplutura:
200 gr smochine deshidratate
50 gr stafide
70 gr.nuci tocate sau  fulgi de migdale
1 lingurita de scortisoara
coaja de la o portocala sau lamaie

1 albus de ou pentru uns fursecurile


Amestecam faina cu praful de copt , zaharul, sarea si adaugam in faina untul rece taiat cubulete. Amestecam pentru cateva minute cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicios. Batem oul si galbenusul impreuna cu laptele si turnam amestecul pete faina. Framantam aprox. 5 minute si dam coca la frigider aprox. 60 de minute.
Spalam smocinele si stafidele in apa calda (1 -2 minute) apoi le curatam coditele , le taiem marunt si le tocam ( blender sau tocator) pasta obtinuta o amestecam cu scortisoara, coaja de portocala, si nuca tocata. Impartim umplutura in 28-30 de parti (egale ).


Scoatem din coca din frigider   si o impartim in 28-30 parti .Modelam fursecurile imbracand fiecare bucatica de umplutura cu coca corespunzatoare . Dupa asta le ungem cu albus.



Tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea .Tava se tine 20 min. in cuptorul preincalzit (la 190 de grade).

Pofta buna !

8 comentarii:

  1. Delicioase, le voi incerca si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exceptand faptul ca sunt "bombite "' calorice ( smochine in combinatie cu nucile ) cred ca sunt delicioase ... si apoi daca am numara din cate foi e facuta varza , unde am ajunge :))

    RăspundețiȘtergere