duminică, 24 mai 2015

Chec keto cu ciocolata



Ingrediente :
4 oua
60 gr.faina migdale
2 linguri nuca de cocos
2 linguri ulei de masline
1 lingura zahar brun
1 lingurita ghimbir ras
1 lingurita scortisoara
100 ml.smantana lichida 30% grasime (whipping cream)
50 gr.ciocolata 85% cacao
un praf de sare
1/2 lingurita praf de copt

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie  de copt unsa cu ulei masline .
Incaizim cuptorul la 180 de grade.
Punem intr-o cratita cicolata si smantana lichida, la foc mic, amestecam fara pauza pana se topeste ciocolata apoi oprim focul, adaugam ghimbirul si scortisoarea si lasam sa se raceasca.
Mixam intr-un vas ouale,uleiul si lingura de zahar timp de cateva minute, punem in compozitia de oua cate o lingura din crema de ciocolata si mixam dupa fiecare 1-2 minute , pana incorporam toata crema.


Cernem faina de migdale impreuna cu praful de copt si sarea si o adaugam in compozitie, punem si nuca de cocos .Mixam pana omogenizam aluatul dupa care il turnam in tava, nivelam cu o lingura si introducem in cuptorul preincalzit pentru 30 -35 de minute.
Cand e gata scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.
Se poate savura atat cald cat si rece cu o lingura de smantana.
Pofta buna.


Un chec aromat cu grasimi de calitate pentru dieta ketogenica, fara gluten sau carbohidrati, contine in jur de 15 grame de zhar brun.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu