luni, 1 iunie 2015

Biscuiti cu ricotta si glazura de lamaie



Ingrediente :

130 gr.  branza ricotta sau urda
260 gr.  faina alba
90 gr.  unt
1 ou
115 gr. zahar brun/alb
coaja de la o lamaie
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Glazura de lamaie :
100 gr.  zahar pudra vanilat
coaja si zeama de la o lamaie

Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecam intr-un vas faina, coaja de lamaie,sarea si praful de copt. Adaugam untul rece taiat cubulete si framantam cu varfurile degetelor pentru cateva minute pana obtinem un aluat sfaramicios.
Punem intr-un vas zaharul si oul si mixam aprox.5 minute dupa care adaugam branza si  continuam sa mixam inca 2 minute. 


Adaugam crema de branza peste  faina si framantam 2-3 minute pana obtinem un aluat omogen.
Punem coca la congelator in folie alimentara pentru 10 minute.
Dupa ce scoatem coca de la rece, modelam 18-20 de biscuiti.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem biscuitii si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18 minute, in functie de cuptor.
Cand sunt gata ii lasam sa se raceasca pe un gratar si apoi preparam glazura de lamaie.
Punem intr-un vas la foc mic , zaharul pudra, zeama si coaja de la lamaie si lasam cam 3-4 minute pana se topeste zaharul si devine auriu.
Oprim focul si lasam 1 minut si apoi punem glazura cu o lingurita peste fiecare biscuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu