marți, 5 mai 2015

Prajitura cu piersici si lamaie



Ingrediente :
5 oua
200 gr.zahar
240 gr.faina
un praf de sare
1/2 pachet praf de copt
140 ml. smantana lichida (whipping cream)
70 gr.unt topit
coaja de la 2 lamaii

Galzura din piersici :
500 gr.piersici
3 linguri zahar

Glazura de lamaie :
120 gr.zahar pudra
sucul si coaja de la 1 lamaie

IncalzIm cuptorul la 180 de grade.

Se pun intr-un vas ouale, zaharul, untul topit, smantana lichida, coaja de lamaie, sarea si se mixeaza cateva minute.
Se cerne faina cu praful de copt si se adauga in compozitia de oua, mixati pana se obtine o compozitie fina.


Se pune hartie de copt unsa cu ulei in tava si se toarna aluatul, se niveleaza si se introduce in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 50 de minute (in functie de cuptor - verificam daca este gata )


Glazura de piersici se prepara la circa 30 de min.dupa ce am dat blatul la cuptor .
Se blendeaza (paseaza) piersicile  - apoi adaugam  2 - 3 linguri apa /sirop din compot + 2-3 linguri zahar - se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca 15-20 de min. maximum.
Amestecul trebuie sa fie cald atunci cand il intindem pe blat.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa 10 min. se se racoreasca. Lasati cuptorul pornit.
Apoi intindem pe blat gemul cald si se lasa 5 min.
In acest timp facem glazura de lamaie. Amestecam zeama de la o lime/lamaie, coaja si zaharul pudra intr-o cratita si punem pe foc pana se dizolva zaharul si obtinem siropul.
Ungem suprafata prajiturii cu glazura de lamaie si o lasam 2 minute.
Punem pajitura in cuptor , oprim focul, si o mai lasam in cuptor pentru 3-4 minute.
Scoatem prajitura la temperatura camerei si o lasam sa se raceasca.
Dimensiuni tava  24 cm.
Pofta buna.







3 comentarii: