joi, 18 iunie 2015

Biscuiti cu fructe si seminte






Ingrediente :
100 gr. seminte floarea soarelui
1 lingura seminte de in macinate
40 gr. curmale
40 gr. stafide
40 gr.fulgi de ovaz
30 gr. faina de ovaz
50 gr.unt topit
50 zahar pudra vanilat topit
1/2 lamaie zeama si coaja de la o lamaie
1 galbenus
50 grame zahar brun
1 albus pentru uns biscuitii



Hidratam stafidele in 100 ml apa calda pentru 10 minute.
Curatam curmalele si le punem in tocator pentru a obtine o pasta.
Punem semintele de floarea soarelui si fulgii de ovaz intr-un vas  si coacem pentru 5-6 minute la foc mic, amestecam des sa nu se arda.


 Lasam semintele si ovazul sa se raceasca 5 minute si apoi punem in blender/tocator cam 3/4 din cantitate,adaugam si inul si blendam/macinam cateva secunde.
Topim cele 50 gr. unt la foc mic.
Amestecam bine ingredientele uscate intrun vas- semintele de in si floarea soarelui si ovazul macinate , restul de seminte intregi, faina de ovaz si adaugam stafidele si curmalele, framantam cu mana pentru a le omogeniza .
Adaugam untul topit si framantam in continuare, punem si coaja de la lamaie.
Punem intr-un vas zaharul pudra vanilat si zeama de lamaie  si topim zaharul la foc mic (2-3 minute) si apoi adaugam peste compozitia de seminte si fructe, avem grija sa nu atingem zaharul topit, amestecam compozitia cu o lingura.


Mixam separat intr-un vas galbenusul cu zaharul brun timp de 3-4 minute dupa care adaugam peste celelalte ingrediente si omogenizam bine cu ajutorul mainilor, framantam aprox.3 minute si apoi modelam biscuitii ( aproximativ 15 biscuiti).
Ungem biscuitii cu albusul de ou si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade ( punem tava in partea de sus a cuptorului) pentru 18 minute.

Pentru faina de ovaz (cele 30 gr.) putem sa macinam fulgii de ovaz in  tocator, faina iese foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu