luni, 22 iunie 2015

Foietaj cu crema de nuca de cocos si cirese



Ingrediente :

200 gr. aluat foietaj
1 galbenus pentru uns aluatul
1 lingura lapte/smantana lichida

170 ml.lapte
1 galbenus
1 lingura amidon (10 gr.)
55 gr. zahar brun/alb
50 gr. fulgi nuca de cocos


150 gr. cirese (33-38 cirese)
15-25 gr. zahar pudra vanilat
1 lingurita faina

10 gr. zahar vanilat pentru pudrare



Punem nuca de cocos in tocator si macinam pentru 20-30 secunde.
Taiem 200 gr. aluat foietaj congelat si dupa ce se decongeleaza il mai intindem putin ( cu mana, nu avem nevoie de sucitor).
Incalzim laptele .
Mixam intr-un vas galbenusul, zaharul si amidonul pentru 3 minute, adaugam laptele cald - amestecam, adaugam si nuca de cocos.Punem vasul cu compozitia pe foc mic pentru 1 minut si amestecam incontinuu. Lasam sa se raceasca , dam la frigider pentru 15 minute.
Curatam ciresele, scoatem samburii si le punem intr-un vas pe foc ( 3 minute) cat sa se inmoaie putin.
Lasam ciresele sa se raceasca, adaugami zahar pudra vanilat (depinde cat sunt ciresele de dulci) si le pudram cu 1 lingurita de faina.


Scoatem crema de cocos de la rece si o intindem peste aluat, punem si ciresele deasupra si rulam foietajul- inchidem cu putina faina ruloul .
Batem un galbenus si-l amestecam cu 1 lingura lapte si apoi ungem ruloul .
Punem foietajul in tava si introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-33 minute




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu