joi, 4 iunie 2015

Rulada cu broccoli si crema de branza (keto)




Ingrediente :
300 -350gr. broccoli
1/2 lingurita sare
1 lingurita ghimbir ras
70 gr. cascaval ras
120 gr. branza mascarpone
1 lingurita gelatina granule
3 oua fierte

Blatul :
5 oua la temperatura camerei
70 gr. faina de migdale
2 linguri ulei masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita ghimbir pudra
un varf lingurita scortisoara

Blatul :
Incalzim cuptorul la 180 grade
Dimensiuni tava 35*25 cm sau 32 *23 cm.
Separam cele 5 oua, batem albusul impreuna cu sarea, pentru 6 minute pana obtinem o bezea consistenta.


Galbenusurile impreuna cu ghimbirul, scortisoara si uleiul se bat spuma cu mixerul pentru 3-4 minute.



Cernem jumatate din cantitatea de faina de migdale peste galbenusuri si omogenizam cu o lingura apoi adaugam compozitia peste albusuri si amestecam usor de sus in jos cu lingura, cernem si restul de faina si incorporam.

Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si nivelam, introducem in cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute.
Scoatem blatul din tava, il lasam in hartie pe masa timp de 1 minut si apoi rulam si acoperim cu un prosop, lasam asa aprox.1 ora.
Punem apa la fiert si cand da in clocot adaugam broccoli si lasam sa fiarba timp de 8 minute.

Scoatem broccoli , pastram apa si punem cele 3 oua la fiert in apa timp de 4 1/2 -5 min. , aveti grija sa nu fie galbenusul prea lichid.
Hidratam gelatina in 30 ml. apa 8 min. apoi o punem la microunde pentru maximum 3-4 secunde sa se dizolve si o punem peste broccoli ( sa nu fie foarte fierbinte), amestecam bine si apoi punem cascavalul ras peste brocolli , ghimbirul, sarea si le
blendam pana obtinem un piure, acesta are o consistenta elastica datorita cascavalului.


Punem vasul cu piure in apa rece si asteptam sa se raceasca.
Mixam branza mascarpone cu un praf de sare, o lingurita zeama de lamaie si verdeturi dupa preferinta.
Dupa ce s-a racit piureul de broccoli il amestecam cu branza mascarpone.



Intindem o folie alimentara pe care punem 1 lingura de nuca de cocos(optional) si intindem blatul.



Intindem amestecul si nivelam pe suprafata blatului, asezam cele 3 oua (la distanta de 1 cm .de marginea foii) le punem verdeturi uscate si un praf de sare, rulam in folie si dam la rece pentr 3-4 ore.


 
 
 
 

5 comentarii:

  1. Foarte bine arata, imi place! Succes cu blogul! Pup1

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca si commentul tau :
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/04/rulada-aperitiv-cu-branza-albastra-si.html

    RăspundețiȘtergere