luni, 8 iunie 2015

Prajitura cu crema de branza si ciocolata (keto)



Ingrediente :
250 gr. branza mascarpone
250.gr. branza ricotta
125 gr. iaurt grecesc 10% grasime
7 gr. gelatina granule
1 lingurita indulcitor natural stevia
40 gr. alune/nuci
50 gr. migdale fulgi/ feii
20 gr. miez seminte floarea soarelui

Glazura de ciocolata :
80 gr. ciocolata neagra 80% cacao
100 ml.smantana lichida 30% grasime
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita gelatina granule
30 ml.apa

Blatul prajiturii = 200 gr. biscuiti cu nuca de cocos preparati din :
50 gr. unt rece
1 galbenus
2 linguri lapte
90 gr. fulgi nuca de cocos (deshidratat)
90 gr. faina migdale
1 fiola esenta vanilie
1 lingura zahar brun sau 1 lingurita indulcitor optional
60 gr. unt topit

Preparam intai biscuitii.
Amestecam intr-un vas ingredientele uscate= faina de migdale, praful de copt, cocosul si  punem peste ele untul rece taiat cubulete - framantam 2 minute.
Batem cu o furculita galbenusul, esenta vanilie, laptele si zaharul/ indulcitorul si punem peste celelalte ingrediente, omogenizam bine si punem coca intr-o folie la conglator pentru 10 min.


Incalzim cuptorul la 170 grade.
Scoatem coca de le congelator si formam cu ajutorul unei linguri in jur de 14 biscuiti, pe care ii punem pe o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit pentru maximum 10 minute, avem grija sa nu se arda.
Topim intr-un vas la foc mic 50 gr. de unt. si il lasam sa se raceasca.


Cand s-au racit ii rupem in bucatele si ii macinam la blender/tocator.
Asezam partea laterala de la o forma de copt detasabila D=24cm  pe o farfurie sau punem folie alimentara intr-un vas si pe peretii acestuia punem biscuitii macinati iar peste adugam untul topit, omogenizam bine, nivelam si presam blatul rezultat. Dam la rece 1/2 ora.
Hidratam gelatina in 30 ml apa rece pentru 8 minute apoi o incalzim pentru 3-4 secunde la microunde sau pe baie de aburi.
Mixam branza ricotta cu mascarpone (la temperatura camerei) si iaurtul, punem si indulcitorul (optional), compozitia obtinuta o amestecam cu gelatina si mixam inca 3 minute. Lasam crema de branza la rece pentru 30 minute.



Scoatem vasul cu biscuiti de la rece si punem jumatate din crema peste acesta, nivelam crema si punem jumatate din cantitea de nuci si seminte, apoi punem restul de crema de branza si la final punem restul de nuci si seminte .




Punem intr-un vas ciocolata , scortisoara, ghimbirul si smantana lichida, la foc mic si amestecam 3-4 minute pana se topeste ciocolata.
Hidratam si topim in acelasi mod gelatina cum am procedat la crema si o punem peste crema calda de ciocolata - dupa care se amesteca bine.
O lasam sa se raceasca si apoi o punem peste prajitura, nivelam si lasam la frigider pentru 3-4 ore.









2 comentarii:

  1. Pentru a reduce timpul de preparare ,biscuiti gata preparati nu gasim in magazine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasim biscuiti dietetici de ex. care contin faina de grau, sirop de fructoza, unt (12%), stabilizator: sirop de sorbitol,etc insa faina de grau contine 76 carbohidrati /100 gr. ceea ce inseamna ca depasim cu mult cantitatea de carbohidrati pentru dieta keto, daca nu ne intereseaza aceasta dieta putem folosi orice tip de biscuiti..dietetici, digestivi..,

      Ștergere