luni, 15 iunie 2015

Nuca de cocos

 Nuca de cocos si anume fulgii de cocos ( obtinuti prin deshidratarea/uscarea miezului alb al nucii de cocos dupa ce s-a extras laptele de cocos) reprezinta o alternativa sanatoasa, gustoasa si fara gluten la alte tipuri de faina.
 Este bogata in fibre care ajuta la procesul de digestie cat si pentru detoxifierea organismului.Nutritionistii recomanda sa consumam intre 20-30 gr. fibre/zi spre deosebire de 10-14 gr.fibre/zi cat reuseste sa consume o persoana obisnuita /zi.

 Tot mai multe persoane care adopta un stil de viata sanatos ar trebui sa includa acest super aliment in dieta zilnica (prajituri, rulade, aperitive, biscuiti ). Datorita combinatiei unice de grasimi saturate, fibre si proteine am ales sa folosesc nuca de cocos in majoritatea retetelor mele ( dieta normala cat si ketogenica).
Spre deosebire de faina alba/neagra de grau care contine 74 gr.carbohidrati la 100 grame, nuca de cocos contine 15 gr.carbohidrati/100 grame. De aceea este folosit cu succes
cocosul  in dietele de slabire low-carb. ( dieta ketogenica )

Reteta Biscuiti cu nuca de cocos



 Este bogata in vitamine ( vitamine din complexul  B , acestea avand rol in combaterea anemiei) cat si minerale ( magneziu, calciu, zinc) datorita zonelor tropicale unde creste in soluri din roca vulcanica si care sunt fertilizate natural cu apa de mare.

 Iti confera senzatia de satietate, previne constipatia si mentine colonul sanatos datorita fibrelor. Fulgii de nuca de cocos ( faina de cocos) au in compozitie 15% fibre.
 Este bogat in grasimi saturate sanatoase, reduce nivelul colesterolului.
 Cocosul reduce pofta de mancare, contine substante care mobilizeaza moleculele grase  si ard depozitele adipoase. Datorita felului cum este metabolizat cocosul se elibereaza corpi cetonici acetia reducand pofta de mancare.
 Stabilizeaza nivelul zaharului din sange..
Nuca de cocos stimuleaza sistemul imunitar, memoria si atentia.
Atat laptele cat si uleiul de cocos ajuta la prevenirea multor boli cat si pentru infrumusetarea si mentinerea sanatoasa a pielii si parului .
Va urma........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu