marți, 9 iunie 2015

Biscuiti cu lamaie si branza


 
Ingrediente :

210 gr. branza ricotta
160 gr. faina alba
55 gr. unt
1 ou
115 gr. zahar brun/alb
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Glazura de lamaie :
100 gr. zahar pudra vanilat
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri zeama lamaie

Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecam intr-un vas faina, coaja de lamaie,sarea si praful de copt. Adaugam untul rece taiat cubulete si framantam cu varfurile degetelor pentru cateva minute pana obtinem un aluat sfaramicios.
Punem intr-un vas zaharul si oul si mixam aprox.5 minute dupa care adaugam branza si continuam sa mixam inca 2 minute.


Adaugam faina peste crema de branza si mixam maximum  5 minute pana obtinem un aluat omogen, acesta are consistenta moale asa ca vom folosi lingura pentru a aseza
prajiturelele in tava , vor iesi in jur de 18-20 de biscuiti.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18 minute, in functie de cuptor.


Dupa ce inchidem focul le mai lasam in cuptor 3-4 minute cu usa intredeschisa.
Cand sunt gata ii lasam sa se raceasca pe un gratar si apoi preparam glazura de lamaie.
Punem intr-un vas la foc mic , zaharul pudra, coaja si zeama de lamaie si le lasam aprox. 3 minute.
Oprim focul si lasam 1 minut si apoi punem glazura cu o lingurita peste fiecare biscuite.


Din categoria Bun si Sanatos face parte Ricotta care in limba italiana inseamna refiert-recopt, se obtine din zerul de oaie ramas din productia altor branzeturi cum ar fi mascarpone. Urda ,,noastra,, este produsa din zerul rezultat din fabricarea casului.
Ricotta este o branza dulce si usoara cu un continut mic de grasimi folisita atat la prepararea aperitivelor cat si la prajituri.

Va propun o reteta de Biscuiti fragezi si dulci, aromati cu lamaie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu