marți, 16 iunie 2015

Chec cu visine si branza mascarpone




Ingrediente :

200 gr.visine
130 gr. mascarpone
125 gr. iaurt grecesc 10% grasime
5 oua la temperatura camerei
130 gr.zahar brun/alb
180 gr.faina alba
75 gr. faina de migdale/ nuci macinate
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
un praf de sare
1 fiola esenta vanile
20 gr. zahar vanilat pentru pudrare

Dupa ce scoatem samburii de la visine si scurgem zeama, cernem peste ele o lingura de faina.
Incalzim cuptorul la 180 grade
Punem ouale intr-un vas impreuna cu zaharul si mixam pentru 4 minute iar apoi adaugam branza mascarpone la temperatura camerei, vanilia si iaurtul si mixam pana omogenizam compozitia.
Cernem faina, sarea si praful de copt si adaugam in reprize in compozitia de oua cu branza si mixam pentru 2-3 minute, adaugam si faina de migdale cernuta si amestecam.
Tapetam o tava de chec (cozonac) cu hartie de copt unsa cu ulei si punem 3/4 din compozitie.
Cernem  1 lingura cacao in compozitia ramasa, omogenizam si apoi punem deasupra in tava , amestecam usor cu o furculita  si apoi punem visinele deasupra.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Pofta buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu